2024. április 18. - Andrea, Ilma

165 film

A fiatal alkotók összesen 165 filmmel neveztek a 15. Országos Diákfilmszemlére, amelyet augusztus 26. és 31. között rendeznek a budapesti Aranytíz Művelődési Központban - tájékoztatták az MTI-t a fesztivál szervezői pénteken.
2008. augusztus 15. péntek 20:37 - Hírextra
A közlés szerint a fiatal filmesek alkotásait bemutató seregszemlére 165 filmet neveztek be, amelyek összesített vetítése ideje több mint 1500 perc.

A seregszemlén általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes
kategóriákban versenyeznek a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók, de azoknak a 30 éven aluliaknak a nevezését is várták, akik a filmkészítést nem főfoglalkozásként űzik vagy a mozgóképek készítést még tanulják.

Az ifjú filmbarátok műveit egy hattagú szakmai zsűri értékeli. A grémium tagjai Medgyesi Gabriella, a Duna Televízió szerkesztője, Nyakó Júlia színművésznő, Matkócsik András operatőr-rendező, Para-Kovács Imre közíró és Szita Miklós Balázs Béla-díjas producer.

A diákfilmszemle valamennyi rendezvénye nyilvános és ingyenes, a vetítéseket minden nap a látott alkotások közös elemzése zárja. A díjátadó ünnepség augusztus 31-én kora délután lesz, a nyertes alkotásokat pedig este vetítik le a Budavári Művelődési Házban.

A Polifilm Műhely Alapítvány, a Magyar Művelődési Intézet és a Ház a Réten Kulturális Egyesület által szervezett 15. Országos Diákfilmszemle keretében állítják ki a budapesti Szent László Gimnázium médiafakultásán, a Polifilm Műhelyben és a Mediawave-táborban készített fotókat is.

A seregszemléhez kapcsolódik a Polifilm Műhely Alapítvány által szervezett nemzetközi film- és videófesztivál. A rendezvényen különböző filmfesztiválok díjnyertes alkotásait tűzik műsorra, továbbá konferenciát tartanak az európai fiatal filmesek helyzetéről, együttműködési lehetőségeiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását