2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ismét a kínai a legmagasabb

Bár a "növészet" még mindig nem olimpiai versenyszám, éppen az olimpia alatt történt változás az élen: ismét a kínai Pao Hszi-sun (Bao Xishun) a világcsúcstartó, miután ukrán versenytársa nem engedte, hogy lemérjék az új Guinness-szabályok szerint.
2008. augusztus 21. csütörtök 11:30 - Hírextra
Pedig Leonyid Sztadnyik - ő az ukrán spontán versenyző - áll nyerésre, mivel orvosi mérés szerint 257 centi magas, míg a kínai Pao csak 236.

Guinnessék azonban nem elégednek meg egy körzeti orvos centizgetésével, hanem maguk akarnak méricskélni, ráadásul egy nap hatszor, állva és fekve egyaránt megmérnék az illetőket. Ebbe nem egyezett bele Sztadnyik, akit már 4 éve kérlel a rekordok könyvének szerkesztősége.

Felajánlották neki, hogy házhoz mennek, azt is, hogy őt utaztatják ki Londonba, az ukrán férfi azonban csak azt kérte, hagyják békén, neki nem kell se a hírnév, se a rekord, se az ismertséggel járó csinnadratta.

Sztadnyik egy kis ukrán faluban él az anyjával. Pao Belső-Mongóliában a feleségével. Neki nincs ellenére a hírnév, sőt, amikor elvették tőle a világelsőséget két éve, elszontyolodott. A Rekordok Könyvének jövő évi kiadásában azonban már ismét ő a növészet világbajnoka.

Felesége amúgy terhes, még az idén megszülethet gyermekük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását