2024. április 23. - Béla

Ausztriában is a bulvárlapok a legnépszerűbbek

A lapkiadásban és - eladásban érvényesülő nemzetközi irányzat alól az osztrák nyomtatott sajtó sem kivétel: a legfrissebb, szerdán közzétett adatok szerint a tartalmukban és formájukban a bulvársajtóhoz sorolt újságok a legnépszerűbbek az olvasók körében.
2008. augusztus 20. szerda 14:20 - Hírextra
Az Osztrák Kiadvány-ellenőrző Szervezet (ÖAK) az idei első félévre összesítette a napilapok és folyóiratok nyomtatott, illetve eladott példányszámait. Adatai alapján az alpesi ország legnépszerűbb napilapja - akárcsak korábban - a Kronen Zeitung napi átlagos 820 ezres értékesített példányszámmal, az előfizetéseket is beleértve.

(Egy közelmúltbeli médiatanulmány szerint egyébként az újságot összesen 2,9 millióan olvassák, az osztrák újságolvasók 43,7 százaléka: "népszerűségi arányát" tekintve a világ legnagyobb napilapjának számít.) Második helyen a grazi bázisú, katolikus irányultságú Kleine Zeitung áll napi 277 ezer eladott példánnyal. Utánuk következik az Österreich (167 ezer) és a Kurier (165 ezer).

A konzervatív hangvételű Die Presséből napi 83 ezer kel el, a liberális Der Standardból 77 ezer. Az Oberösterreichischen Nachrichtent átlag 104 ezren veszik meg, a Tiroler Tageszeitungot 90 ezren.

A folyóiratok és hetilapok közül a legnagyobb eladott példányszámmal a Die ganze Woche szórakoztató magazin büszkélkedhet (319 ezer). A programismertető "tv-media" átlagosan 231 ezer vevőre számíthat.

A News politikai-gazdasági-társasági hetilap 193 ezer 400 példányban kel el, a "profil" 73 ezerben, az elsősorban gazdasági tudósításokra és elemzésekre szakosodott Format pedig 43 ezerben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását