2024. március 29. - Auguszta

Az ima segíthet

Sok amerikai számára az istenhit gyógyító ereje nagyobb az orvosok szaktudásánál; a felnőttek több mint fele a tengerentúlon bizonyos abban, hogy az ima a haldokló betegeken is segíthet.
2008. augusztus 21. csütörtök 20:00 - Hírextra

Egy sebészeti szaklapban megjelent felmérés eredménye szerint az amerikai felnőttek 57 százalékának meggyőződése, hogy az isteni beavatkozás megmenthet olyan betegeket, akiért családtagjai imádkoznak, még akkor is, ha a doktor már tehetetlen. A szaklap ez alapján figyelmeztette az orvosokat: fel kell készülniük arra, hogy sok család az orvosoknál jobban várja azt, hogy csoda történjen. Az hozzátartozók ezekben az esetekben akkor is követelik a kezelés folytatását, ha az már nem ígér semmilyen javulást.


Lenworth Jacobs, a Connecticuti Egyetem sebészprofesszora elmondta, hogy sok esetben nem lehet meggyőzni a betegek csodában reménykedő családtagjait arról, hogy minden hiába. Az orvosoknak meg kell magyarázniuk, ők nem a csoda bekövetkezését tagadják, hanem a röntgen- és CT-eredmények, valamint más vizsgálati adatok alapján nyilvánítanak véleményt. Egyes kórházaknak bírósághoz kellett fordulniuk a végsőkig csodára váró családtagokkal szemben, hogy érvényt szerezzenek a kezelés kilátástalanságának.


A csodavárás a gyógyítók egy részére is jellemző: a doktorok és gondozók csaknem egyötöde vallja, hogy ha saját hozzátartozójuk súlyosan megbetegedett vagy megsérült, Isten megfordíthatja a tudományos ismeretek alapján elkerülhetetlenül bekövetkező végzetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását