2021. október 17. - Hedvig

Utazás Milánóba - mondunk pár látnivalót hozzá

Milánó a tökéletes hosszú hétvégék helyszíne, és egyben a pénzügy és a divat fővárosa. De azért ezen túl is van élet az észak-olaszországi városban, amely Olaszország leglátogatottabb városa Róma és Velence után.
2019. november 26. kedd 17:59 - HírExtra

 Teattro alla Scala

A Scala a világ egyik leghíresebb operaháza, melynek építését Mária Terézia rendelte el, és végül 1778-ban elkészült a Giuseppe Piermarini által tervezett épület. A több mint 3000 férőhelyes színházban felléptek már a stílus legnagyobbjai és napjaink legnépszerűbb operaénekesei is rendszeres vendégek ott. A színház előtt áll Leonardo da Vinci szobra, szemben vele pedig a városháza épülete van, a késő reneszánsz Palazzo Marino. 

Milánói dóm

Az épület a város leghíresebb egyházi építménye és az olasz gótika egyik mesterműve. A templom építése 1386-ban kezdődött és több mint 600 éven át épült. A dóm a legmagasabb tornya 108,5 méteres, úgyhogy érdemes a tetőre is felmenni a vízköpők és a különböző reneszánsz és barokk szobordíszítések miatt, ráadásul az egész városra nagyszerű kilátás nyílik, szép időben akár az Alpokig is ellátni. A milánói dóm a római Szent Péter- bazilika után Olaszország második legnagyobb temploma.

San Siro / Giuseppe Meazza Stadion

Nagyon sok rajongója van az olasz futballnak, amely teljesen más kultúrát képvisel a különböző európai bajnokságok közül. Labdarúgás szempontjából Milánó egyértelműen megelőzi a fővárost, és ha Olaszországba járunk, a sportfogadás bónusz által is favorizált Inter-AC Milan rangadót ajánlott megtekinteni, hiszen ilyenkor óriási a hangulat a San Siróban. Mindkét klub a topfutball részének számít, ha bár az utóbbi időben nem igazan érkeztek el a sikerek Milánóba. A legnagyobb olaszországi stadion már több világbajnoki mérkőzésnek is adott otthont, és több BEK/BL-döntőnek is helyszínéül szolgált a 1xbet alternatív link információi alapján, de rendeztek már itt Bob Marley, The Rolling Stones és Robbie Williams koncertet is. A stadiont a labdarúgás templomaként is szokták emlegetni. Egy stadiontúra alkalmával megtekinthetjük a klubmúzeumot, de rámehetünk a pályára, és a kispadra is leülhetünk. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását