2024. április 19. - Emma

Nézői roham a Vidor Fesztiválon

Valósággal megrohamozták a nézők a nyíregyházi jegyirodát a Vidor Fesztivál színházi előadásainak belépőiért: éjféltől a péntek délelőtti nyitásra hosszú sorban, több százan várakoztak - tapasztalta az MTI munkatársa a helyszínen.
2008. augusztus 8. péntek 15:20 - Hírextra

A nyíregyházi teátrum nagy- és kamaraszínpadának nézőtéri befogadóképessége véges, így természetes, hogy a hatalmas érdeklődés nagy sorban állást váltott ki az előadás jegyeinek értékesítésénél - mondta Tasnádi Csaba, a fesztivál ötletadó rendezője, a helyi Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

Szerinte a nagy érdeklődés annak szól, hogy a 7 nagyszínpadi és 14 kamaraszínpadi előadáson a hazai teátrumok legsikeresebb, műsoron szereplő vidám darabjait láthatja a közönség augusztus 29. és szeptember 6. között a Vidor Fesztiválon.

A budapesti József Attila Színház a Legyen a feleségem, a Vígszínház Az élet, mint olyan, a Madách Színház a Jövőre, veled, ugyanitt, a Thália Színház a Szerelmi körutazás, az Új Színház a Tisztújítás, a Radnóti Színház a Bunbury, a Vidám Színpad pedig A fogadósnő című darabot mutatja be Nyíregyházán.

A Krúdy Kamaraszínpadon két-két előadáson a fővárosi Új Színház A csúnya, a TÁP Színház a Keresők, a HOPPart Társulat a Halálkemény, a KoMa Társulat a Plazma, a Vidám Színpad a Szerelmes hal, a tatabányai Jászai Mari Színház a Magyar a holdon, míg a debreceni Csokonai Mihály Színház az Olympia című művet játssza a fesztivál versenyprogramjában.

Tasnádi Csaba hozzátette: a főbb szerepeket a darabokban Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Kern András, Kútvölgyi Erzsébet, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Iglódi István, Szilágyi Tibor, Hirtling István, Eperjes Károly, Csomós Mari, Csányi Sándor, Tóth Ildikó, Cserhalmi György, Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán, Csákányi Eszter, Jordán Adél, Elek Ferenc, Ráckevei Anna, Horváth Lajos Ottó, György Anna és Bán János játssza, akiknek nyíregyházi fellépése tovább fokozza a nézői érdeklődést.

A nyíregyházi teátrum igazgatója megemlítette, hogy azok sem maradnak színházi élmény nélkül, akik nem tudtak jegyet váltani az előadásokra, mert majdnem 400 program lesz még a fesztiválon. Így például utcaszínházi előadásokat és úgynevezett dumaszínházi esteket is rendeznek, emellett minden nap ingyenes világzenei koncertekre várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását