2024. április 29. - Péter

Bocsánatot kért a herceg

Bocsánatkérésre kényszerült pénteken az egyik legolvasottabb brit lap, a londoni Evening Standard, amely szerdán "orvosi forrásokra" hivatkozva azt állította, hogy a 87 éves Fülöp herceg, Erzsébet brit királynő férje prosztatarákban szenved.
2008. augusztus 8. péntek 15:21 - Hírextra
"Elfogadjuk, hogy a történet valótlan volt, és hogy a herceg nem szenved semmiféle ilyen betegségben" - jelentette be a szerkesztőség, hozzáfűzve: "fenntartások nélkül bocsánatot kérünk tőle és családjától azért a lesújtó állításért és magánéletének megsértéséért."

A szerkesztőség azt követően nyilatkozott így, hogy a Buckingham-palota egy részéről szokatlannak számító lépéssel a Sajtópanaszok Bizottságához fordult a lap szerdai címlapsztorija ellen tiltakozva. A királyi család, amely korábban a tagjainak egészségére vonatkozó állításokat sem cáfolni, sem megerősíteni nem szokta arra hivatkozva, hogy tagjainak magánügyéről van szó, most azzal indokolta erélyes reagálását, hogy a történet nem csupán valótlan volt, hanem káros is, ugyanis a média széles körben átvette az állítást.

A The Evening Standard szerdai cikke szerint a kórt április elején állapították meg, amikor a 87 éves herceg négy napra - hivatalosan tüdőgyulladás miatt - befeküdt a VII. Eduárd király kórházba. A brit napilapot informáló - illetve a cáfolat után immár elmondható: dezinformáló - forrás szerint orvosi körökben köztudott volt Fülöp herceg betegsége.

Az áprilisi kórházi ápolás óta Fülöp herceg több utazásra és protokolláris rendezvényre elkísérte a királynőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását