2024. április 18. - Andrea, Ilma

A tizedik képzőművészeti szimpózium kiállítása

Tízedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen tavaly ősszel a képzőművészeti szimpóziumot, a találkozón készült műalkotásokból vasárnap nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense az MTI-t.
2008. május 18. vasárnap 08:00 - Hírextra
A több mint egy hónapig nyitva tartó tárlaton nyolc művész negyvenhárom alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, a kiállított darabok többsége festmény, de vannak köztük szobrok, kisplasztikák, és textíliák is - mondta Medgyesi Konstantin.

A meghívott művészek kiválogatásában közreműködött László Dániel festőművész, a Sensaria Képzőművészeti Egyesület vezetője is, ebből következik, hogy a szimpózium kiállítását a "sensariás életérzés" határozza meg - tudatta Nagy Imre múzeumigazgató.

"A sensariások a látott élmények hű visszaadására törekszenek, s eközben felhasználják az európai tájképfestészet, valamint csendéletfestés tapasztalatait és hagyományait. Az őszi szimpóziumon Hódmezővásárhelyen, a hagyományos alföldi festészet meghatározó városában gyűltek össze a korszerű újrealizmus képviselői; s e két világ találkozásából jöttek létre a tárlaton látható izgalmas produkciók" - mondta a művészettörténész.

A legtöbb munkával, tíz festménnyel László Dániel jelentkezett, de nyolc kisplasztikáját mutatja be a tárlaton Balogh Zsófia is. A kiállítás legnépszerűbb műveivé válhatnak Kovács Lehel filozofikus hangvételű, az este és az alkonyat fényviszonyainak misztikumát feldolgozó festményei. A mára tradicionálissá váló vásárhelyi képzőművészeti szimpózium kiállításán részt vesz a hiperrealista művész Szabó Ábel, akinek művei már most komoly értéket képviselnek a kortárs festőművészet piacán. A látogatók találkozhatnak Révi Norbert terrakotta portréival, Ferencz Tünde textilkompozícióival, Miklós Hajnal repülő karaktereivel és Horváth Leventének a fa témáját körüljáró festményeivel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását