2024. április 19. - Emma

Tarolt a LADA project

Az acb Galéria és a LADA project művészei megosztva nyerték el az idén második alkalommal odaítélt Antenna Képzőművészeti Díjat. Az újonnan alapított közönségdíjat Göbölyös Luca kapta Úttörőnyakkendő című alkotásáért.
2008. április 28. hétfő 13:51 - Hírextra
Mint Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója a díjátadóval egybekötött hétfői eredményhirdetésen elmondta, az összesen hárommillió forinttal járó elismerést tavaly alapította a vállalat a magyar képzőművészek nemzetközi kortárs kiállításokon és vásárokon való részvételének támogatására és ösztönzésére.

A díjat idén is megosztották, így ha kisebb összeggel is, de két pályázó külföldi megjelenését tudják segíteni - mutatott rá Tóth András. Az acb Galéria Braun András, Halász Péter, Szűcs Attila, Tarr Hajnalka és Várnai Gyula alkotásaival a 2009-es Arte Fiera di Bologna nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáron fog indulni, a LADA project Lakner Antal, a Kis Varsó, Németh Hajnal, Sugár János és Komoróczky Tamás képviseletében a 2008-as berlini Art Forumon kíván részt venni.

Idén első alkalommal adták át az Antenna Hungária dolgozói által megszavazott, 300 ezer forinttal járó közönségdíjat, melyet a Knoll Galéria művésze, Göbölyös Luca nyert el.

A pályázatról szólva Tóth András elmondta, hogy idén 8 galéria jelentkezett 31 képzőművész képviseletében 61 műalkotással. A pályázati anyagokat szakértői kuratórium bírálta el, melynek tagja volt Petrányi Zsolt, a Műcsarnok igazgatója, Zimányi Zsófia, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója, Spengler Katalin művészeti szakértő, Sasvári Edit, a Kiscelli Múzeum igazgatóhelyettese is.

Petrányi Zsolt az idei pályázatokról szólva kiemelte, hogy azok az első kiírásra benyújtottakhoz képest jóval összefogottabbak, célratörőbbek voltak, ami azt mutatja, a galériák jobban megértették a kuratórium elvárásait. Elmondása szerint a benyújtott pályamunkák minőségén túl megvizsgálták az induló galériák referenciáit, szakmai múltját, eddigi külföldi szerepléseiket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását