2024. április 19. - Emma

Filmet rendez a szerb "Cseh Tamás"

Djordje Balasevic, a volt Jugoszlávia területén leghíresebb és legnépszerűbb szerb énekes és költő játékfilmet rendez Kao rani mraz (Mint a korai fagy) címmel. A forgatás egy Tisza-menti faluban már megkezdődött.
2008. augusztus 7. csütörtök 08:58 - Hírextra
Erről a hírről beszámolt az egykori Jugoszlávia szinte valamennyi médiuma Szlovéniától Macedóniáig. A játékfilm alapja Balasevic saját népszerű dala, a Mese Vászó uraságról című, amelyet a délszláv háború utáni első horvátországi koncertjén, 2000-ben, a pulai római kori arénában a közönség vele együtt énekelt.

A film főszereplője Rade Serbedzija zágrábi színész, aki a 90-es években Hollywoodban aratott sikereket, a másik két színésznek, Danijel Kovacevicnek és Mustafa Nadarevicnek ez lesz az első filmes alakítása. Nadarevic azt mondta, hogy kizárólag Balasevic kedvéért fogadta el a szerepet, mert nagyon tiszteli az énekest, és mint mondta, rendezőnek is professzionális.

"Hiába minden gazdagság, ha nem azzal vagy, akit szeretsz" - szól a dal refrénje, és a film is ezt, az első világháború idején a Vajdaságban játszódó történetet meséli el.

Djordje Balasevic Újvidéken született abban a házban, ahol a dédapja is meglátta a napvilágot, és ma is ott él családjával. Mint az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi alapjának jószolgálati nagykövete világszerte énekel a gyermekek, a kiszolgáltatottak javára, a háború ellen.

Édesapja, Jovan Balasevic (1920-1984), a legendás Jovó bácsi - ahogy Budapesten emlegették - 1974 és 1981 között a Jugoszláv Idegenforgalmi Szövetség első magyarországi képviselője volt.
A filmben szerepet kapott Balasevic diplomás színésznő lánya, Jovana, aki csakúgy, mint testvére, Jelena Budapesten született. Édesanyjuk, Olivera a film producere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tihamer
2008. augusztus 7. 09:41
Balasevic inkább Zorán megfelelője és nem Cseh Tamásé. Amúgy pedig a Tisza-menti "falu" Ada, amelynek 24000 lakosa van. Az ottaniak nem örülnek túlságosan a forgatásnak, mert egész nyárra elvették tőlük kedvenc strandjukat a Tiszán és teleépítették hülye díszletekkel.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását