2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Orosz reakció

Oroszország olimpiai küldöttsége visszautasítja a szisztematikus doppingolás vádját és sérelmezi, hogy az ítéletet közvetlenül a pekingi játékok rajtja előtt hozták meg.
2008. augusztus 6. szerda 11:08 - Hírextra
"Furcsa, hogy szisztematikus doppingolással vádolják a sportolóinkat. A helyzet kellemetlen, de elhamarkodottnak érzem, hogy azt mondják, előre megtervezett csalássorozatról van szó" - reagált a vádakra Gennagyij Svec, az oroszok olimpiai bizottságának sajtószóvivője.

"Nem akarjuk felmenteni a versenyzőket, hiszen vétettek a szabályok ellen, ezek az eredmények azonban már hónapokkal ezelőtt rendelkezésre álltak, de csak közvetlenül a rajt előtt hozták meg az ítéletet. Úgy tűnik, mintha szándékosan akarnának kellemetlen helyzetbe hozni bennünket" - mondta a szóvivő.

A múlt héten hét atlétának - Olga Juharova, Jelena Szoboljeva, Julija Fomenko, Tatyjana Tomasova, Darja Pisalnyikova, Szvetlana Cserkaszova és Gulfija Hanafejeva - függesztette fel a versenyzési jogát a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, miután a sportolók doppingmintái DNS-egyezést mutattak, ami a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata szerint a szisztematikus doppingolás kategóriájába tartozik, és akár négy év eltiltással is büntethető.

Később egy orosz kerékpározó, Vlagyimir Guszev és két gyalogló, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin doppingtesztje is pozitív eredményt hozott, így ők sem indulhatnak az ötkarikás játékokon.
Az eltiltott sportolók szinte mindegyike éremesélyesként állt volna rajthoz Pekingben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását