2024. április 26. - Ervin

"Hazatért" az amerikai női röplabdacsapat kapitánya

Nem érez nyomást, csupán a "hazatérés" öröme tölti el Jenny Lang Pinget, az amerikai női röplabdacsapat kínai születésű szövetségi kapitányát.
2008. augusztus 6. szerda 09:03 - Hírextra
Három és fél évvel azután, hogy átvette az amerikai csapat vezetését, a kínai rajongók megbékéltek azzal, hogy hősnőjük hazája ellen vezeti együttesét a pekingi olimpián. Lang szerint ennek az az oka, hogy immár Kínában is számos külföldi edző dolgozik.

Az Egyesült Államok női röplabdacsapata jövő pénteken lép pályára a címvédő Kína ellen a csoportmérkőzések keretében, amelyet Lang Ping és volt asszisztense, Csen Rong-hi (Chen Rhonghe) összecsapásának is tekintenek.

"El tudom képzelni, ahogyan 18 ezer rajongó teljes erővel bíztatja Kínát. Remélem, hogy jól elszórakoztatjuk majd őket egy izgalmas meccsel. Természetesen azt akarom, hogy csapatom győzzön, de tudom, hogy a jobbik fog nyerni. Ami engem illet, az együttes irányítására fogok koncentrálni és bízom benne, hogy a játékosok meghallanak engem a hazai szurkolók üvöltésétől" - mondta Lang.

Lang 1984-ben a Los Angeles-i olimpián aranyérmet szerzett játékosként a kínai csapattal, majd 1996-ban, Atlantában ezüstéremig vezette hazája röplabdás lányait, immár edzőként. A pekingi olimpián ő az egyetlen női röplabdaedző, és a magyar Kotsis Attiláné mellett ő az egyetlen olyan női röplabdatréner, aki több olimpián is részt vett.

Jenny Lang Ping elmondása szerint harmadik olimpiájára készülve sokkal jobban érzi magát, mint az előző kettőn. "Talán azért, mert érettebb lettem, talán azért, mert megtanultam, hogyan kezeljem a feszültséget" - vélekedett az edzőnő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását