2024. április 29. - Péter

Szigetelj Te is BKV-val

Nem parkolhatnak a Sziget fesztivál bejárata körüli kis utcákban a jövő hétfőn kezdődő rendezvény ideje alatt azok, akik nem ott laknak; az alsó rakparton pedig csak a fesztiválon dolgozók közlekedhetnek majd, a látogatók nem - közölte Vető Viktória, a re
2008. augusztus 5. kedd 18:45 - Hírextra

Ismertetése szerint idén először, a lakók kérésének megfelelően, a kerületi önkormányzattal közösen lezárják a rendezvény gépkocsiforgalma elől a Sziget bejárata körüli kis utcákat - a Mozaik utca környékén - és oda csak az ott lakók hajthatnak majd be. A szervezők szerint szigorúbb fellépés várható a tilosban parkolókkal szemben is.


Az alsó rakpartot, amelyet a fővárosi önkormányzat a főgyűjtőcsatorna építése miatt augusztus elején lezárt, csak a Sziget építésén és szervezésén dolgozók járművei használhatják majd, a nagyközönség oda nem hajthat be.


A szervezők abban bíznak, azzal, hogy a Sziget infrastruktúráját kiszolgáló forgalmat az alsó rakparton vezetik, némileg tehermentesíthetik a Szentendrei út forgalmát, ehhez vasúti átjárót építenek a Szépvölgyi útnál - közölte Vető Viktória.


A rendezvény környéki fizetős parkolók előreláthatóan hamar megtelnek majd, ezért a szervezők arra kérik a fesztivál látogatóit, hogy autó helyett a tömegközlekedést használják, illetve biciklivel vagy hajóval közelítsék meg a Hajógyári szigetet.


A rendezvény alatt a BKV sűríti járatait, több kocsiból álló HÉV-szerelvényeket közlekedtet, amelyek az éjszakai órákban is járnak majd és rendszeres különbusz-járatokat indítanak a Szigetről az éjszakai órákban (23 órától hajnali 5 óráig).


A fesztiválra hajóval is el lehet jutni, ezeket a járatokat sűrítik és menetidejüket meghosszabbítják; a hajókra már nem csak a Jászai Mari téren és a Batthyány téren lehet felszállni, hanem a Vigadó téren is.


A hajójáratok hétfőn és kedden 12 órától éjfélig, a többi napon pedig 12 órától hajnali 4 óráig közlekednek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását