2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Külügyminisztérium nem érti

A Külügyminisztérium nem érti a Fidesz bírálatát, miszerint a tárca nem végzett el bizonyos feladatokat a 2011-es uniós elnökséggel kapcsolatban - közölte a külügyi szóvivő hétfőn az MTI-vel.
2008. július 14. hétfő 12:49 - Hírextra
Szelestey Lajos közleményében a Fidesz vasárnap ismertetett tervezetére reagált, miszerint az ellenzéki párt a 2011-es magyar EU-elnökség előtt a felhasználható európai uniós és hazai forrásokat rögzítő hároméves költségvetést, az elnökséggel kapcsolatos stáb kiválasztásának, képzésének feladatait tartalmazó törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

A Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatóján Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő a javaslat elkészítését azzal is indokolta, hogy bár a Fidesz folyamatosan sürgette az ötpárti egyeztetést, amely az EU-elnökség stratégiai feladatai közül megfelelő alapot adna a nemzeti konszenzus megteremtéséhez, a Külügyminisztérium ennek az ötpárti egyeztetésnek az összehívását "ezen a nyáron bojkottálta".

A Külügyminisztérium nem érti a Fidesz kifogásait - írta reagálásában a külügyi szóvivő. Kitért arra, hogy az elnökségi stáb felállítása miatt szükséges létszámbővítést, valamint a kapcsolódó költségvetést is a kormány által megszabott időre kell kidolgozni, és ez a határidő még nem járt le.

A tárca a megadott ütemtervnek megfelelően be fogja nyújtani az előterjesztést, és arról a kormány nyilvános döntést hoz. Ez utóbbit pedig ismertetik majd az ötpárti egyeztető fórum többi részvevőjével is - tette hozzá Szelestey Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását