2024. április 30. - Katalin, Kitti

2015-re lehet kész az M4-es új szakasza

A közlekedési minisztérium legkorábbi, feszített céldátumként 2015-re ígéri az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakaszának megvalósítását.
2009. április 21. kedd 22:58 - HírExtra
A kezdeményezésre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól Csepi Lajos szakállamtitkár még a kormányváltás előtt írta meg a tárca válaszát. A levélben a megvalósítás legkorábbi céldátumát 2015-re teszi. Jelzi, hogy mivel a projekt Natura 2000-es területeket érint, a hatósági eljárásban ennek kezelése meghatározó. Ha brüsszeli egyeztetés is szükségessé válik, akkor a megvalósítás dátuma kitolódhat.

Fejér Andor beszámolt arról is, hogy a Heves és a Szolnok megyei önkormányzat elnöke, valamint az érintett települések polgármesterei 2009. február 12-én, Jászberényben szándéknyilatkozatot írtak alá a Hatvan-Jászberény-Szolnok 32. számú főútvonal 11,5 tonnás tengelynyomásra alkalmassá tételének, illetve a 31. és 32. számú főút Jászberényt elkerülő szakasza III. üteme megépítésének mielőbbi megvalósítása érdekében.

A kezdeményezését a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kedvezően fogadta. Csepi Lajos szakállamtitkár válaszlevele szerint a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. pályázatot nyújt be a projektek előkészítésének támogatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását