2024. április 18. - Andrea, Ilma

A kormány csökkentse a távfűtés áfa tartamát

A Fidesz felszólítja a "csonka" kormányt és a kormányfőt, hogy tegyen lépéseket a távfűtés árának megfékezésére, és csökkentse e szolgáltatás húsz százalékos áfáját öt százalékra - mondta Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton, Budapest
2008. augusztus 2. szombat 16:00 - Hírextra

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet és a "csonka" kormányt, hogy a távfűtés emelkedéséből adódó problémát sürgősen kezelje, és vegye figyelembe a Fidesz-KDNP frakciószövetség távhő díj mérséklésére tett javaslatát - közölte a politikus sajtótájékoztatón.

Hozzátette: azt várják a kormánytól, hogy hozza meg azt a döntést, amivel a jelenlegi húsz százalékról öt százalékra csökkenhet a távfűtés áfa tartalma.

Iván László emlékeztetett: a legújabban bejelentett távhő emelés mértéke 5,5 százalék, míg idén az első félévben már volt egy 6,1 százalékos emelés. Mint mondta, számításaik szerint e lépés azt jelenti, hogy egy átlagos, 52-53 négyzetméteres lakótelepi lakásban a fűtésre havonta 7-800 forinttal - éves szinten csaknem tíz ezer forinttal - kell többet fizetni, mint korábban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását