2024. március 29. - Auguszta

Lendvai Ildikó tisztogatni készül

Azoknak a szabad demokrata holdudvarba tartozó szakértőknek, akiket a korábban még koalícióban kormányzó SZDSZ juttatott az állami cégek igazgatótanácsaiba és felügyelő bizottságaiba, maguknak kell eldönteniük, tudják-e a továbbiakban is képviselni a korm
2008. július 27. vasárnap 08:45 - Hírextra
Korábban Gusztus Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese nyilatkozta, hogy őszre tiszta helyzetet kell teremteni az állami vállalatokban és felügyelő bizottságokban helyet foglaló, a párt holdudvarához tartozó szakértők helyzetét illetően.

Az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó ezzel kapcsolatban elmondta: ezekbe a testületekbe a kormány azért delegált valakit, hogy ott az az állam érdekeit képviselje -ezek a személyek tehát olyanok, akik a kabinet bizalmát élvezik, bármelyik párthoz tartozzanak is.

A szabad demokrata holdudvarhoz tartozó szakértőknek maguknak kell eldönteniük, képesek-e képviselni a kormány gazdaságpolitikáját - hiszen ezért vannak ezekben a testületekben - tette hozzá.

Hűségnyilatkozatot ugyan senkivel nem fogunk aláíratni, de az illetőknek jelezniük kell készségüket a kormány gazdaságpolitikájának további támogatására, másrészt ezt az SZDSZ-szel is tisztázniuk kell - hangsúlyozta.

Ezen kívül az illetőket delegáló minisztériumoknak is dönteniük kell arról, hogy a delegáltak változatlanul képesek-e erre. Lesz személyi változás, vélekedett Lendvai Ildikó, de erre központi ukázt nem adnak ki. "Nem életszerű, hogy mindenki ül a helyén, mintha mi sem történt volna, és az SZDSZ még mindig koalíciós párt lenne" - figyelmeztetett a politikus.

Az orvostársadalom partnere a kormánynak

Lendvai Ildikó a műsorban beszélt arról is, hogy az egészségügyi szakma a kormány több intézkedését is támogatja. A háziorvosi finanszírozás terén hozott döntések például ezek közé tartoznak - mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Az orvostársadalomtól rengeteg javaslat érkezik a további átalakításokkal kapcsolatban. Lendvai Ildikó példaként hozta fel a Magyar Kórházszövetséget, amely nem azért harcol, hogy ne nyúljanak az intézményekhez, és fenntartsanak minden meglévő ágyat, hanem segítséget ad a kormányzatnak a szakmai követelmények kidolgozásához.

"Látok partnerséget - persze nem vitamentes partnerséget" - hangsúlyozta a szocialista politikus.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását