2024. április 23. - Béla

Alkoholstop

Tilos szeszesitalt fogyasztani péntektől a Borsod megyei Ózd közterületein, így döntött a város önkormányzatának képviselő-testülete.
2008. augusztus 1. péntek 15:55 - Hírextra
A rendelet tartalmáról Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a település testülete 2008 nyarán módosította a közterületekről szóló rendeletét.

Ennek értelmében augusztus 1-től a városi közterületeken, az üzletek, vendéglátó ipari egységek közvetlen környezetében, középületekben, közösségi létesítményekben, illetve a városi közforgalmú járműveken is tilos az alkoholfogyasztás.

Mint mondta, a tilalom nem vonatkozik érvényes közterület-használati engedély birtokában vendéglátó-ipari egységként hasznosított közterületekre, engedélyezett alkalmi rendezvények idejére ideiglenesen kitelepülő árusítóhelyek közvetlen környékére, illetve a szilveszteri-újévi időszakra.

Hozzátette: a rendelet szabályainak megsértőivel szemben a helyszínen intézkedő rendőrök akár 20 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak. A szabálysértési eljárásban - amelynek elbírálása egyébként az önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozik - az elkövető 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását