2023. november 29. - Taksony

Kevés a szakács idehaza, sokan mennek külföldre

Szakácshiány van a Nyugat - Dunántúlon. A legtöbb étterem egyre nehezebben talál szakácsokat, mert a szakemberek tömegesen mennek külföldre dolgozni. Németországból és Ausztriából van a legnagyobb kereslet a magyar szakácsok iránt, de ma már Nagy-Britanni
2007. november 5. hétfő 17:04 - Hírextra
Ezekben az országokban a hazai 100 - 120 ezer forint helyett, annak négyszeresét, vagyis mintegy 400 ezer forintot keresnek havonta a szakemberek, mellette szállást és napi háromszori étkezést is kapnak, akik vállalják a külföldi munkát. Ausztriában ráadásul 13. és 14. havi bért, fizetett szabadságot, biztosítást és családi pótlékot is kapnak a bejelentett munkavállalók. Pető István, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke azt mondja, a kinti bérekkel nem tudnak versenyezni.

Nem csak szakácsból de pincérből, pultosból sőt konyhai kisegítőből is egyre nagyobb a hiány a Nyugat-Dunántúlon. A vendéglősök egyelőre Románia és Szlovákia magyarok lakta területeiről próbálják meg pótolni a szakembereket.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását