2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elengedték a rendzavarásért őrizetbe vetteket

A szombat esti rendzavarás során előállított tizenöt embert elengedte a rendőrség, az eljárás ellenük tovább folytatódik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője vasárnap az MTI-vel.
2008. szeptember 21. vasárnap 15:02 - Hírextra
A tizenöt embert garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak, tiltott önkényuralmi jelkép viselése, közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos szabálysértés, valamint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt állították elő, két személy ellen feljelentést tettek.

Tafferner Éva hozzátette: egy feltört rendőrségi autóból 11 pajzsot loptak el, ezek közül hét megkerült még az este folyamán; volt, amelyiket állampolgár adott vissza és volt, amelyiket az utcán találtak meg a rendőrök.

Az utcai összecsapásokban öt rendőr sérült meg könnyebben.

A rendbontás akkor kezdődött, amikor a Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen tiltakozó radikális csoportok Hősök terei rendezvényükről a Szabadság térre értek. A radikálisok egy része macskaköveket, Molotov-koktélokat, égő anyagokat és cipőket dobált a szovjet hősi emlékmű, illetve az azt védő rendőrök felé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását