2024. május 3. - Tímea, Irma

Volt miniszterek az MSZP képviselő-jelöltjei között

Juhász Ferenc volt honvédelmi és Veres János volt pénzügyminiszter is az MSZP egyéni országgyűlési képviselő-jelöltje lesz a 2010-es választásokon Szabolcsban, Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára viszont nem vállalta az újabb jelölést
2009. október 2. péntek 18:15 - HírExtra
Vojnik Mária helyett a nyíregyházi 1-es számú választókerületben Jeszenszki András középiskolai tanár, helyi önkormányzati képviselő lesz a jelölt - mondta Végh Béla, a város MSZP-elnöke.

Hozzátette: a nyíregyházi 2-as számú választókerületben Tukacs István, a jelenlegi szocialista képviselő, a település 2006 előtti alpolgármestere újra indul a szavazók bizalmának ismételt elnyeréséért.

Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke megerősítette az MTI információját, miszerint Juhász Ferenc a tiszavasvári 3-as számú, Veres János pedig a nyírbátori 5-ös számú választókerületben lesz ismét a párt egyéni országgyűlési képviselőjelöltje 2010-ben.

Az önkormányzati és pártvezető azt is megerősítette, hogy a további, jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselők újra jelöltek lesznek: Demendi László a nagykállói 4-es, Gazda László a baktalórántházi 5-ös, Szép Béla a kisvárdai 7-es, Legény Zsolt a vásárosnaményi 8-as, Kárpáti Tibor pedig a mátészalkai 9-es számú választókerületben.
A fehérgyarmati 10-es számú választókerületben új jelöltet indít a párt, Hopka Andrást, Tiszacsécse polgármesterét.

A sajtótájékoztatón Végh Béla beszámolt arról is, hogy az MSZP szabolcsi küldöttgyűlése már döntött a megyei lista jelöltjeiről is, így az első öt helyen Veres János, Gazda László, Csabai Lászlóné, Demendi László és Kárpáti Tibor kapott helyet.

Csabai Lászlóné közölte: az MSZP "nem mellébeszélős kampányt kíván folytatni a jövő tavaszi országgyűlési választás előtt", hanem érdemi, a társadalom feszítő gondjaira fogalmaz majd meg konkrét válaszokat. Példaként említette a szakképzést, valamint a felsőoktatás visszásságait, illetve a roma integrációt és a szomszédos országokkal való viszony rendezését.

Tukacs István hozzáfűzte: a programban választ kívánnak megfogalmazni a társadalmi mobilitás kialakítására, valamint a társadalmi kiszolgáltatottság oldására, megszüntetésére is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását