2024. április 29. - Péter

Jazz a hídon

A jazz rajongóinak kínál változatos zenei programot a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat ezen a hétvégén: a Trio Midnight, a Szakcsi Junior Quintet és a Dés András Trió mellett fellép a Dresch Quartet, a Puzzle és a Borbély Műhely is.
2008. július 25. péntek 13:24 - Hírextra
A Trio Midnight "közönség előtt alakuló" koncertjével indul a szombati zenei kínálat a Lánchíd budai hídfőjénél: az Egri János, Oláh Kálmán és Balázs Elemér alkotta együttes bevallása szerint ugyanis a hallgatók jelenlétére van szükségük ahhoz, hogy jó hangulatban tudjanak együtt játszani.

A közönség számára felhőtlen szórakozást kínál az idősebb és fiatalabb Szoszó” Lakatos Sándor, Vermes Gábor és Cseh Balázs alkotta Puzzle, majd a Kaltenecker Zsolt szerzeményeit játszó, karakteres témákban bővelkedő és a modern improvizációs technikákat bemutató Kaltenecker Trió műsora várja a vájt fülűeket.

A 2004 augusztusában alakult Tóth Viktor Tercett este 9 órakor kezdődő műsorát a zenekarvezető szaxofonos szerzeményei alkotják, melyek a komponált zene és a szabad zene határán lebegnek. A szervezők szerint a közönség kiforrott zenei összjátékra, lendületes és kreatív előadásmódra számíthat.

A Roosevelt téren már délelőtt 11 órakor a Zamatőrök Zenekar szórakoztatja a fiatalabb és idősebb közönséget Halász Judit valamint a Kaláka együttes dalainak "zamatos" feldolgozásaival, különböző stílusú megzenésített versekkel és saját dalokkal.

Délután a Trans Balkan Collective balkáni, elsősorban bolgár népzenén alapuló, improvizációkkal tarkított fúziós zenéje várja a látogatókat, majd a Balázs Elemér Group dallamközpontú, különleges ritmikájú muzsikája marasztalja a színpadnál az érdeklődőket.

A Szakcsi Junior Quintet zongorán, tenorszaxofonon, trombitán, nagybőgőn és dobon születő muzsikájával bűvöli el a közönséget, míg az 1995-ben alakult Little Jazz Band együttes érdekessége, hogy két fafúvóssal játszanak, és basszus hangszerként a bőgő mellett a tuba is megszólal.
Vasárnap délután a Clark Ádám térnél a Dés András Trió páratlan metrumú, ritmikailag összetett szerzeményeit hallhatja a közönség, amelyet az Oláh Szabolcs Quartet sajátos és egyedi ízlésvilágú kompozíciói követnek.

A két éve alakult Ávéd-Csongrádi Mindsweeper saját művekkel lép a közönség elé, de a múlt nagyjainak zenéje is megtalálható repertoárjukban. A budai hídfőnél este fél kilenckor kezdődik a Dresch Quartet koncertje, a világhírű együttest Dresch Mihály, Lukács Miklós, Szandai Mátyás és Baló István alkotják.

A pesti hídfőnél vasárnap délelőtt 11 órakor indul a program Lakner Bácsi Gyermekszínházával, amely elsősorban a kisebbeknek kínál szórakozást.

Délután pedig már ismét szól a jazz, hiszen a Kovács Linda Quartet repertoárjában többnyire modern jazz-standardek szerepelnek, a Hárshegy Band koncertjén a vokális smooth-jazz és az instrumentális fusion egyfajta keveréke szólal meg, az este 7-kor kezdődő Borbély Műhely improvizatív zenéjében pedig érdekes dallamfordulatok, erőteljes ritmusok, kortárs zenei elemek csalogatják az érdeklődőket a színpad közelébe.

Az estét a Modern Art Orchestra zárja, amely elsősorban magyar szerzemények bemutatását tűzte ki célul, így a közönség főleg Fekete-Kovács Kornél, Hárs Viktor, Oláh Szabolcs, Bacsó Kristóf és Mester Dániel darabjait hallhatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását