2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyarapodott a kék zászlós strandok száma

A több mint 800 horvátországi strand közül már 146 helyszínen lobog a nemzetközi kék zászló, amely azt jelenti, hogy a legmagasabb vízminőségi és tisztasági elvárásoknak is megfelelnek ezek a fürdőhelyek.
2008. július 25. péntek 13:20 - Hírextra
A tavalyinál 10 stranddal és egy kikötővel több helyen, összesen 125 strandon és 21 kikötő partján helyezhették ki idén a nemzetközi minősítést jelző zászlókat Horvátországban. A fürdőhelyek többsége természetesen a tengerparton található, de az ország belsejében is van hét olyan strand - Varasdon és Zágrábban -, amely megkaphatta a kék zászlót - tájékoztatta az MTI-t a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete.

A jelzés a megóvott, biztonságos és kellemes környezetet, valamint a víz és a part tisztaságát, a strandok kiváló felszereltségét is garantálja.

A dániai székhelyű non-profit alapítvány, a Foundation of Environmental Education, amely a www.blueflag.org címen az interneten is megtalálható, 17 éve indította el kék zászló programját.

Jelenleg a világ 37 országában, összesen 3200 fürdőhelyen loboghat a jelzés. Európán kívül Dél-Afrikában, Marokkóban, Tunéziában, Új-Zélandon, Kanadában és a karibi térségben minősítik ezzel minden évben a legjobb strandokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását