2024. április 28. - Valéria

Táncpaletta az Operában

Tizenhetedszer rendezik meg a Táncpaletta elnevezésű magyar sztárgálát a Magyar Állami Operaházban, a műsort november 12-én láthatja a közönség - közölték a szervezők kedden, Budapesten.
2007. október 30. kedd 14:00 - Hírextra

Nagy felelősséggel jár egy ilyen átfogó, a táncművészet három fő ágát bemutató programot összeállítani - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón a gála szerkesztő-rendezője, Kaán Zsuzsa.
A műsort a Táncművészet című folyóirat, illetve az a mögött álló Nemzetközi Tánc és Kultúra Alapítvány szervezi.

Kaán Zsuzsa tájékoztatása szerint az esten igyekeznek tükrözni azokat a változásokat, művészi eredményeket, amelyek a szakmát az utóbbi években érintették. A táncművészet három fő pillére: a klasszikus balett, a színpadi néptánc és a kortárs tánc arányosan jelenik meg a gálaest programjában.

Kikristályosodott a műsor szerkezete - tette hozzá a szerkesztő-rendező. Az első rész egy reformkori báli jelenettel indul, amelyet a Magyar Állami Népi Együttes és Duna Művészegyüttes mutat be. Valójában ezután, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes zempléni válltáncával kezdődik a gála.
Az idén mindhárom részt gyermekcsoportok nyitják meg, a második "felvonás" első száma a Magyar Táncművészeti Főiskola harmadik-negyedik évfolyamosainak műsora: a Paquita című balett-polonézét adják elő. A harmadik részben a Madách Musical Tánciskola növendékei mutatnak be egy részletet a Pán Péter című darabból.

A tavalyi nagy siker arra indította a szerkesztőt, hogy visszahívja a Rajkó Művészegyüttes tánckarát és a Budapesten működő Ronan Morgan ír sztepptáncosait. A balettprogramban egy eredeti bemutatót is láthat a közönség: a KFKI Kamarabalett művészeti vezetője készített az alkalomra koreográfiát a Prodigy zenéjére Spala Korinna részére, Töréspontok címmel.

A harmadik részben az ismert magyar flamenco-táncosnővel, Lippai Andreával lánya, Pirók Zsófia is bemutatkozik.

A szerkesztési elvekről Kaán Zsuzsa azt mondta:nem kerülhet a műsorba semmi, ami igénytelen és szakmailag fejletlen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását