2024. május 16. - Mózes, Botond

Útlezárás az áradás miatt

Elöntötte az áradó Hernád vize a Novajidrány és Vizsoly közötti út egy szakaszát péntek délben, ezért az utat lezárták a forgalom elől - tájékoztatta a Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének ügyelete az MTI-t.
2008. július 25. péntek 13:27 - Hírextra
Az árvíz miatt még nincs elzárt település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta Dobos Zsolt.
Szakemberek valószínűsítik, hogy a következő órákban, napokban további útlezárások várhatók a megyében a Hernád áradása miatt.

Vélhetően az Ináncs-Hernádszentandrás-Pere, a Halmaj-Kiskinizs-Hernádkércs, a Sajólád-Bőcs, a Köröm-Girincs és a Sajóörös-Kesznyéten közötti utak egy-egy szakasza válhat járhatatlanná.

A Hernád magyarországi szakaszán harmadfokú az árvízvédelmi készültség, a tetőzést a szakemberek péntek délutánra, estére várják Hidasnémetinél, ahol péntek délben 380 centiméteren állt a vízmérce.

A szovákiai Hernádzsadánynál péntek délelőtt 452 centiméter magas volt a víz, még áradt, de a vízügyi szakemberek valószínűsítik, hogy ott hamarosan tetőzik - közölte Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője.

A folyó alsóbb szakaszára, Gesztelyhez július 27-re érhet le az árhullám - tette hozzá.
A folyó mentén egyre több helyen védekeznek, homokzsákokat töltenek, emelik a gátak magasságát - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását