2024. március 29. - Auguszta

Újra panelprogram

Folytatódik az észak-borsodi Kazincbarcikán a panelrehabilitáció; egyebek mellett erről is döntött pénteken rendkívüli képviselő-testületi ülésén a város önkormányzata.
2008. július 18. péntek 18:31 - Hírextra
Maros Éva, az önkormányzat szóvivője az MTI-vel közölte: Kazincbarcikán 8.179 olyan lakás van, amely iparosított technológiával épültek. Tavaly állami és önkormányzati segítséggel 316 lakást újítottak fel, elsődlegesen az energiamegtakarítás érdekében.

Hozzátette: a településen tavaly a panelprogramot egyedülálló módon finanszírozta az önkormányzat. A megoldás lényege az, hogy az egyharmados állami támogatást nem egyszerre, a beruházások közvetlen támogatásával nyújtották, hanem öt év alatt, a társasházi hitelek törlesztő részleteihez hozzájárulva. A testületi ülésen a városatyák úgy döntöttek, ezt a megoldást választják az idei programhoz is. A társasházak képviselői a panelprogramra benyújtott pályázataikat szeptember 12-ig adhatják le a helyi polgármesteri hivatalban - ismertette a részleteket.

Szitka Péter, a település szocialista polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázat segítségével félezer lakás újulhat meg a városban. Az önkormányzat az elkövetkező öt évben évente 50 millió forintot fordít a felújítások támogatására.

A cél az, hogy az elkövetkező öt esztendőben - akár további források bevonásával is - valamennyi panellakást energiatakarékossá tegyék a felújítások segítségével Kazincbarcikán - fűzte hozzá Szitka Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását