2022. július 1. - Tihamér, Annamária

A Fidesz szerint nem elég a pénz a panelprogramra

A Fidesz szerint kevés a kormány által 2008-ra biztosított pénz a panelprogram folyatatásához, hiszen csupán 200 ezer forint jut egy otthonra - mondta az MTI-nek a Fidesz szakpolitikusa azt követően, hogy Ujhelyi István az önkormányzati minisztérium állam
2007. december 27. csütörtök 18:14 - Hírextra
László Tamás közölte: a panellakások felújítása nem csak a külső homlokzat megújítását, a nyílászáró-cserét jelenti, hanem a gépészeti rendszer korszerűsítését és a hőszigetelést is. A teljes felújítás lakásonként több mint kétmillió forintba kerülne, így amit a kormány tervez, az csupán részleges korszerűsítés - tette hozzá. Ujhelyi István tájékoztatása szerint a panelprogram keretében jövőre 200 ezer forint jut egy otthonra.

Az ellenzéki politikus kitért arra, hogy - ismeretei szerint - a panellakásokban élőknek jelenleg a legnagyobb gondjuk, hogy a távfűtés nem szabályozható, nem mérhető a lakásokon belül, így nem lehet takarékoskodni. Az, hogy épületenként van lehetőség a mérésre, az kevés - közölte reagálva arra, hogy az államtitkár azt mondta: a program keretében a szigetelés, illetve nyílászáró-csere feltétele lesz a fűtésszabályozás, mérés megléte, vagy kialakítása, legalább épületenként.

A fideszes képviselő szerint nem fogadható el az a megoldás sem, hogy a lakóépületek külső környezetének felújítására a továbbiakban a regionális operatív (ROP) programok pályázatai adnak lehetőséget.

Ujhelyi István szavaira reagálva - miszerint a programnak köszönhetően 2001 óta 190 ezer panellakás felújítása történt meg 34,4 milliárd forint állami támogatással - László Tamás azt mondta: az eddigi programok sem tekinthetők felújításnak, hiszen a lakásonkénti 180 ezer forint, ami 2001-óta e célra jutott, csak nagyon részleges felújításra volt elegendő. Közölte: a költségvetési forrás kevéssé hasznosult.

László Tamás szerint az elmúlt években a lakótelepeken élők életminősége csekély mértékben javult, az elmúlt évek programjai - szavai szerint - csak a szavazatszerzést szolgálták.

A fideszes képviselő megfogalmazása szerint az eddigi programok során legkevésbé a tulajdonosok jártak jól, de az állam és az önkormányzatok sem. Ugyanakkor - tette hozzá - a kivitelezők és a megbízók jól jártak. Álláspontja szerint az eredmény érdekében a távfűtő cégeket érdekeltté kellene tenni a felújításban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását