2024. április 27. - Zita

Bővítik a kórházra pályázók körét

Bővítik a pályázók körét az észak-borsodi Kazincbarcikán, a városi kórház hosszú távú üzemeltetésére kiírt pályázatban; erről csütörtöki ülésén döntött a helyi képviselő-testület - tájékoztatta Maros Éva, az önkormányzat szóvivője az MTI-t.
2008. június 26. csütörtök 19:44 - Hírextra
Szitka Péter polgármester az ülésen közölte: a képviselők felelőssége az, hogy Kazincbarcika számára a legideálisabb pályázót találják meg, aki hosszú távon korszerű, minőségi egészségügyi szolgáltatást biztosít a településen és az annak környezetében élő betegek, gyógyulni vágyók számára.

Hozzátette, ezért is található több új elem a pályázatban, amelyet június végén hirdetnek meg. A lehetséges pályázók körének tovább bővítését szolgálja, hogy az OEP-finanszírozással működő költségvetési intézmények, valamint egészségügyi intézmények részlegét működtető gazdasági társaságok részvételét is lehetővé teszik.

A Kazincbarcikai Városi Kórház utóbbi négy hónapjának teljesítését is tárgyalta a testület. A képviselők az önkormányzati biztos zárójelentését hallgatták meg, akinek a megbízatása ez év februárjától május végéig szólt.

A beszámolóban szó volt a kórház adósságállományáról: a 2008. május 26-ai állapot szerint a határidőn túli szállítói tartozás több mint 217 millió forint volt. Kiderült az is, hogy a múlt év végén megemelt OEP-finanszírozást nem tudja az év első öt hónapjában lehívni az intézmény. Az intézményben a járóbeteg-ellátás terén a kihasználtság 85 százalékos, a fekvőbeteg-ellátás terén pedig 93 százalékos.

Az önkormányzat képviselő-testülete tavaly október 12-én döntött arról, hogy nyilvános pályázatot írnak ki az egészségügyi feladatok húsz évre történő átadásáról és az ahhoz kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról. Az első pályázat eredménytelenné nyilvánítása után január 8-án járt le az újabb pályázati határidő; akkor a Debreceni Egyetem, a Hospinvest Zrt., valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház közösen a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel adott be pályázatot.
Hat ellenzéki képviselő márciusban helyi népszavazást kezdeményezett a kórház ügyében. A május 18-ai népszavazás azonban érvénytelen volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását