2024. április 27. - Zita

A magyarok többsége csalódott és borúlátó

Egyedül a bolgárok pesszimistábbak a magyaroknál az Európai Unió 27 tagállamának polgárai közül - derül ki az Európai Bizottság Eurobarometer-felméréséből, amelynek magyarországi jelentését tegnap Budapesten mutatták be - olvasható a Magyar Nemzetben.
2008. július 12. szombat 09:27 - Hírextra

A márciusi és áprilisi magyarországi adatvétel eredményei szerint a magyarok kevesebb mint fele elégedett az életével, s kevesebb mint ötödük gondolja hogy egy éven belül javul az életminősége. A magyarok a hazai gazdasági élet alakulását és a munkavállalási lehetőségeket tekintve is pesszimisták; kevesebb mint tíz százalékuk számít kedvező gazdasági változásokra, míg az unió állampolgárai átlagosan jóval optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően.

Az uniós tagságunkkal kapcsolatos korábbi lelkesedés hazánkban erős szkepticizmusba csapott át néhány év alatt, a megkérdezettek alig több mint egyharmada érezte azt, hogy az ország számára hasznos volt a csatlakozás - olvasható a jelentésben. Ezzel szemben az EU lakosságának fele még mindig kimondottan pozitívnak értékeli hazája tagságát. A magyarok csalódottságának legfőbb oka az, hogy úgy érzik, hazánknak nincs jelentős befolyása az unióban hozott döntésekre.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását