2024. április 26. - Ervin

NATO radar a Tubesen: elutasított fellebezés

A fővárosi bíróság elutasította a Civilek a Mecskért Mozgalom fellebezését, amelyet a Tubesre tervezett katonai lokátorra adott építési engedély ellen nyújtottak be. A szervezet szerint a bíróság indoklás nélkül utasította el őket. Ezért a fővárosi ítélőt
2007. október 17. szerda 14:25 - Hírextra
A civilek, magánszemélyek és a pécsi önkormányzat is júniusban azért nyújtott be fellebezést, mert a A Honvédelmi Minisztérium kiadta a másodfokú építési engedélyt a Tubesre tevezettt NATO loktárorra. Ennak alapján az építkezés bármikor bármikor elkezdődhet.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2005 novemberében jelentette be, hogy a kormány a Pécs melletti Tubesre javasolja telepíteni az eredetileg a Zengőre tervezett radart.

A lokátort elutasító pécsiek egy csoportja egy éve létrehozta a Civilek a Mecsekért Mozgalmat, összegyűjtötte a népszavazáshoz szükséges aláírásokat. A március 4-i népszavazás azonban érvénytelen lett. Ezek után a Honvédelmi Minisztérium kiadta a Tubesre tervezett katonai lokátorra vonatkozó első fokú építési engedélyt, amely ellen többen, köztük civilek és magánszemélyek is fellebbeztek.

Pécsett több rendkívüli közgyűlésen tárgyalták a NATO-radar építésének ügyét, de a képviselők végül nem szavazták meg a változtatási tilalmat a lokátornak kijelölt helyre, ez azt jelentette, hogy épülhet radar a Tubes hegyen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását