2024. április 19. - Emma

Újabb botrány a BKV-nál

Egy éve nem tud győztest hirdetni a BKV az új formaruháira kiírt közbeszerzésben - írja a Magyar Hírlap.
2008. július 12. szombat 09:20 - Hírextra

A tendert sorozatosan támadják a pályázók. A tét nem csekély: kétmilliárd forintos üzletről van szó. A BKV Zrt. munkavállalóinak téli-nyári formaruhával történő ellátására a közbeszerzési eljárás felhívását 2007. május 5-én jelentették meg. A BKV még abban a hónapban módosított a szövegen, az ajánlatkérő határidőt július 13-ra, a részvételit pedig augusztus 8-ra hirdette meg.

Továbblépni, győztest hirdetni azonban azóta sem tud a kétmilliárd forint értékű, ötéves időtartamú szerződés ügyében. Elsőként az MBC Kft. támadta meg a Közbeszerzési Döntőbizottságon az eljárást, tekintettel arra, hogy ajánlatát a BKV nem tartotta érdemesnek a részvételi szakaszba hívni. Az MBC Kft. már tíz éve gyártja BKV-formaruháit, s ugyancsak meglepődött, hogy alkalmatlannak találták. Sérelmezte többek között, hogy a BKV a mintákhoz felhasznált anyagokra értelmezhetetlen paramétereket kér, nem határozza meg a külalak leírásában az anyag felületi szerkezetének kötésmódját, színtartósságát, szakítószilárdságát, illetve a méretváltozást nem létező szabványokra hivatkozva rögzíti

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását