2024. május 6. - Ivett, Frida

Kikaptunk Montenegrótól

Három győzelem után a magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal kikapott Montenegró legjobbjaitól a spanyolországi Európa-bajnokságon.
2008. július 8. kedd 06:37 - Hírextra
Eredmény, A csoport, 4. forduló:

Montenegró-Magyarország 10-9 (2-2, 2-3, 2-1, 4-3)

Góldobók: Zlokovic, Janovic 3-3, Paskovic, Jokic, Ticic, Uskokovic 1-1, illetve Biros, Benedek 3-3, Madaras 2, Kásás 1

Kemény Dénes alakulatának a biztos csoportgyőzelemhez le kellett volna gyűrnie az alig két esztendeje független délszláv állam válogatottját, ahogyan bő egy hete, Szombathelyen is tette. Az ING Kupa keretében a két nemzeti együttes közti legelső összecsapáson 11-9-es hazai siker született.

A montenegróiak korábban a vendéglátó spanyolok, majd a görögök legyőzése után csak egy góllal kaptak ki a világbajnoki címvédő horvátoktól az Eb-n.

A hétfői mérkőzésen Biros Péter (1-0), majd Kásás védhetetlen bombájára (2-1) is válaszolt az ellenfél, amely a második szakaszban negyedik emberelőnyéből a harmadikat értékesítve átvette a vezetést (3-4). Madaras egyenlített, majd Biros ejtette át a szó átvitt értelmében is a kapust (5-4).

A nagyszünetet követően Benedek talált be (6-4), utána viszont nem sikerültek a támadások, így a negyed hajrájában a rivális ismét felzárkózott (6-6).

A befejező nyolc percben akcióból is gól született a túloldalon (6-7), Benedek büntetőből volt eredményes (7-7), hasonlóképpen tettek a montenegróiak, sőt előnyből is bevették Szécsi kapuját (7-9). Biros hozta vissza a reményt (8-9), Benedek pedig az egyenlő állást (9-9). Csakhogy maradt még 23 másodperc, amikor Kásást kiállították, a montenegróiak pedig éltek az újabb lehetőséggel, és megnyerték a csoportmérkőzést (9-10).

A hatos végső sorrendjéről a keddi, befejező kör határoz majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását