2024. április 25. - Márk

Káté a négy között

A 64 kg-ban szereplő Káté Gyula mérkőzés nélkül bejutott a legjobb négy közé az olaszországi Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán, s így már csak egy siker választja el az ötkarikás indulástól.
2008. február 27. szerda 13:20 - Hírextra
A magyar csapat tájékoztatása szerint az MTK világ- és Európa-bajnoki bronzérmesének szerdai riválisa, az olasz Dario Vangeli megsérült és emiatt visszalépett.

Káté ez által mindössze egy lépésre van az idei olimpiától, ugyanis kategóriájában az első két helyezett szerez kvalifikációt, azaz amennyiben a pénteki elődöntőben győz, pekingi résztvevő.

A magyar csapatból szerdán négyen lépnek kötelek közé a negyeddöntőben. Elsőként, 14 órakor Bedák Pál (48 kg), majd 15 óra körül Varga Miklós (60 kg) következik, a 19 órakor kezdődő esti programban pedig Kalucza Norbert (51 kg) és Szili István (75 kg) lesz érdekelt.

Bedákra nagyon nehéz feladat vár, mert a négy közé kerülésért az oroszok Európa-bajnokát, David Ajrapetyjant kell legyőznie.

A versenyen hét kategóriában (48 kg, 51, 60, 64, 81, 91, plusz 91) az első kettő, míg a további négyben (54 kg, 57, 69, 75) az első három szerez olimpiai kvótát.

A pekingi játékokra eddig egyedül Szellő Imre (81 kg) kvalifikálta magát a magyar ökölvívók közül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását