2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magyar siker Stockholmban

Világbajnok és fajtagyőztes lett 200 fajtársa közül egy magyar kutya a július 3. és 6. között Stockholmban megrendezett kutya világkiállításon. A hölgyet Conynak hívják, három éves bearded collie a fajtája.
2008. július 8. kedd 06:30 - Hírextra
"Nagyon meglepődtünk, nem számítottunk ilyen jó eredményre” – mondta a távirati irodának a Cony hívónévre hallgató bearded collie - skót pásztorkutya fajta – egyik gazdája, Muzslai Ildikó.

A hároméves belgiumi születésű kutya nyolchetesen került magyar gazdáihoz, a versenyre Gecse Gabriella vitte el.

Muzslai Ildikó szerint annak tudható be a siker, hogy Cony igazi "show-girl", azaz tudja hogyan kell viselkednie egy ilyen kiállításon. Képes 8-12 percet egyhelyben állni, szereti megmutatni magát, és nagyon jó mozgású. "Egyszerűen oda kell rá figyelni" – fogalmazott Muzslai Ildikó.

A kutya sikere azért is bír nagy jelentőséggel, mert kölykei mindössze kilenc hónaposak, így Cony gyorsan visszanyerte versenyformáját.

Jó magaviselete pedig annak köszönhető, hogy a tenyésztői kiskora óra rendszeresen foglalkoztak vele. Muzslai Ildikó hangsúlyozta: csak azokat a kutyákat viszik versenyekre, amelyek szeretik ezt.

A második legeredményesebb magyar kutya egy szálkásszőrű tacskó lett, amely a tacskók csoportjában a harmadik helyezést érte el.

A világkiállításon egyébként mintegy 36 ezer kutya vett részt. Idén a Világ legszebb kutyája címet egy, az Egyesült Államokból származó sealyham terrier nyerte el.

Magyarországon is láthat a közönség pár hónapon belül szép kutyákat, ugyanis az Európa Kutyakiállítást október 3. és 5. között rendezik meg a Hungexpo területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását