2024. május 13. - Szervác, Imola

Boczkó Gábor nyolc között

Boczkó Gábor bejutott a negyeddöntőbe a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a pekingi olimpián. A magyar vívó a 16 között a ranglistamásodik venezuelai Silvio Fernandezzel csatázott, és győzött 15-9-re.
2008. augusztus 10. vasárnap 08:37 - Hírextra
Boczkó rendkívül türelmes vívásának köszönheti, hogy a továbbiakban is lesz dolga a páston. A világranglista-vezető, a táblán kettes kiemelési számmal szereplő Silvio Fernandez legyőzése igencsak fogós feladatnak tetszett, és az is volt. Bár a 15-9-es végeredmény alapján sima ütközetre lehetne következtetni, valójában ebben az asszóban mutatkozott meg igazán, milyen apróságokon múlnak a sikerek. A harmadik három percet még 4-4-es állásnál kezdte a két vívó, egyik sem mert igazán kezdeményezni, ezért sokáig alig esett tus. Aztán Bockó 7-5-nél és 8-6-nál kedvező helyzetbe került, Fernandez Boczkóhoz egyre közelebb jött, a továbbjutástól viszont egyre távolabb került. Jól védekezett a magyar párbajtőröző, aki egymás után szúrta meg ekkor már kapkodó, siető ellenfelét.

Imre Géza egészen más forgatókönyv alapján vívott, magabiztosan kezdett, 4-2-re, 5-3-ra vezetett Diego Confalonieri ellen, de aztán fordult a kocka, már az olasz akarata érvényesült. Az első szünetben 7-10 volt az állás. A folytatásban nem változott semmi, Confalonieri egyre felszabadultabban vívhatott, miközben Imrének technikai gondjai is akadtak a párbajtőrével. A vége sima olasz győzelem lett.

"Ami pechem lehetett, az volt is" - értékelt tömören a láthatóan feldúlt Imre.

Eredmények:
a 32 között:
Boczkó Gábor-Alfredo Rota (olasz) 11-10
Imre Géza-Kim Szeung Gu (dél-koreai) 15-14
Jin Lien-csi (kínai)-Kulcsár Krisztián 15-9

a 16 között:
Boczkó-Silvio Fernandez (venezuelai) 15-9
Diego Confalonieri (olasz)-Imre 15-9

Boczkó az elődöntőbe jutásért a lengyel Radoslaw Zawrotniakkal találkozik közép-európai idő szerint 8:40-kor.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását