2024. április 29. - Péter

A magyarok is beszálltak

Idén a brit fővárosban található Magyar Kulturális Központ is bekapcsolódott a Londoni Építészeti Fesztivál rendezvényeibe: Magyarországot Somlai-Fischer Szabolcs és társai Scattered House című építészeti kísérlete képviselte a programsorozatban - közölte
2008. július 7. hétfő 20:05 - Hírextra
A tájékoztatás szerint a Londoni Építészeti Fesztivál kezdeményezésére indított Nemzetek Projektje keretében a hétvégén nyitva állt a londoni Magyar Kulturális Központ az építészet szerelmesei előtt. Somlai-Fischer Szabolcs, Usman Haque és Bengt Sjölén projektvezetők segítségével a látogatók magukkal hozott vagy a csapat által felkínált játékokkal és egyéb szerkentyűkkel járulhattak hozzá a Scattered House felépítéséhez.

A június 20. és július 20. között zajló londoni fesztivál keretében megrendezett magyar programot egy izgalmas "szétkapkodó parti" zárta, melynek keretében a látogatók magukkal vihették a kiállítás darabjait.

Júliusban azonban nemcsak a magyar építészet mutatkozott be a szigetország fővárosában: sikeres tavalyi debütálását követően múlt pénteken Székely Bálint hegedűművész ismét fellépett Mariko Kondo zongoraművésszel a londoni Wigmore Hallban, ahol Vitali, Mozart, Brahms, Bartók és César Franck műveit játszották.

Július 19-én pedig a Palya Bea Kvintett ad koncertet a londoni Royal Opera House-ban. A királyi operaház Voices Accross The World című programja keretében minden évben különleges előadókat mutat be a világ minden tájáról a londoni nagyközönségnek. Idén első alkalommal szerepel magyar meghívott a Fiona Talkington kurátor által összeállított nemzetközi programban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását