2024. május 2. - Zsigmond

Csoportmásodikak vagyunk

A második helyet szerezte meg négycsapatos csoportjában a magyar női vízilabda-válogatott a spanyolországi Eb-n, miután a hétfői zárófordulóban 7-7-re végzett a görögökkel. A keddi folytatásban a hollandokkal játszik a Godova-csapat a legjobb négy közé ju
2008. július 7. hétfő 20:12 - Hírextra
Eredmény, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Görögország 7-7 (0-2, 1-1, 4-3, 2-1)

a góldobók: Valkay, Stieber, Primász 2-2, Pelle 1, illetve Moraitidu 3, Kozompoli 2, Rubeszi, Oikonomopulu 1-1

Miután az olaszok - akikkel a magyar csapat 4-4-et játszott a nyitókörben - a görögök és a franciák legyőzésével biztosították maguknak a csoportelsőséget, Stieber Mercedeséknek már egy döntetlen is elegendőnek ígérkezett a második helyhez. Ám a franciák elleni gyengélkedés feledtetése végett is nyerni akartak a lányok a hellének pólós hölgykoszorújával szemben.

Ehhez képest két "ellengóllal" indult a meccs, majd - miután három magyar emberelőny is kimaradt - újabb találattal 3-0 lett "oda". Már a második negyed is szinte teljesen lepergett, amikor végre megtört a jég: a csapatkapitány Stieber Mercedes lövése a jobb felső sarokban kötött ki (1-3). Viszont innentől fogva is maradt a hol két (2-4), hol háromgólnyi (2-5, 3-6) különbség, amikor a küzdőképességhez nagy nehezen eredményes játék is társult: Valkay Ágnes két bombája után Primász Ágnes (4-6), Pelle Anikó (5-6) is pontosan célzott. A mérkőzés színvonala kevésbé nőtt, az izgalmak annál inkább terebélyesedtek, főleg azt követően, hogy a negyedik negyed görög góllal rajtolt (5-7), kezdett reménytelenné alakulni a helyzet, de a magyar együttes nem adta fel, s az akaraterőt ezúttal méltányolta a sors: Sieber, majd befejezésképpen Primász is eredményes volt, így a csoportkört döntetlennel zárta a csapat, ami a második pozíciót jelentette számára.
 
A csoport másik mérkőzésén:

Olaszország-Franciaország 18-3 (6-0, 6-0, 4-2, 2-1)

A B csoport végeredménye: 1. Olaszország 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Görögország 4, 4. Franciaország 0

Korábban:

A csoport:

Oroszország-Hollandia 8-7 (3-2, 1-2, 2-2, 2-1)
Spanyolország-Németország 13-7 (2-4, 4-1, 3-0, 4-2)

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Hollandia 4, 4. Németország 0

A két csoportelső - az olasz és a spanyol válogatott - egyből a négy közé lépett, a további két kiadó elődöntős helyért a csoportmásodikok keresztbejátszanak a csoportharmadikokkal, vagyis kedden 15 órától Magyarország-Hollandia összecsapás következik, míg a másik ágon - 13:30-tól - Oroszország Görögországgal küzd meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását