2024. március 28. - Gedeon, Johanna

José Cura Othellót énekli

José Cura, a világhírű argentin származású tenor énekli szerdán és pénteken Verdi Otellójának címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban. Magyarországon ez lesz a művész első operaszínpadi fellépése. A produkcióról tartott hétfői sajtótájékoztatón José Cura
2008. április 7. hétfő 19:08 - Hírextra

Az elmúlt bő egy évtizedben mintegy tucatnyi rendezésben, száz alkalommal játszotta ezt a szerepet, s Verdi művében összesen 29 szoprán énekesnő volt partnere Desdemonaként. Otello hitvesét Szegeden szerdán Rálik Szilvia pénteken Vajda Júlia énekli.

A művész az Otellót egy nagyszerű borhoz vagy egy csodálatos festményhez hasonlította, amelyet ha megismer valaki, már nem akar rosszabbal találkozni.

Az operát a szegedi színházban már pénteken bemutatták. A vasárnapi előadást José Cura is látta, ahogy fogalmazott az érdekes produkció tele van jó ötletekkel. Anger Ferencre, a velencei akadémia végzős hallgatójára célozva az énekes közölte, tíz év múlva talán elmondhatjuk, a világ egyik legjobb operarendezője magyar.

Az operaénekes hozzátette: az általa első osztályúnak tartott színház gyönyörű és kiváló akusztikájú épületében a munkájukban hozzá hasonlóan szenvedélyes művésztársakkal és professzionális közreműködőkkel találkozott.

Anger Ferenc - akinek vizsgaelőadása a darab - megjegyezte: már a hétfő délelőtti próba során kiderült, rendezői elképzeléseiből semmit nem kell feladnia José Cura kedvéért, a művész maximálisan belehelyezkedik a szegedi társulat előadásába, s igyekszik azt megtölteni saját magával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását