2024. május 5. - Györgyi

Építs Lego-űrjárgányt!

Űrjárgányépítő-versenyt hirdetett a Lego. A nyertest egyenesen Legolandbe repítheti alkotása, vagyis a dániai Billund városba, ahol a vállalat központjától nem messze található az 1968-ban felépített Lego ország.
2008. június 27. péntek 16:27 - Hírextra

A játékgyártó a kocka megjelenésének 50. évfordulója alkalmából hirdette meg a nemzetközi versenyt, amelyen magyarok is részt vehetnek. Ehhez első lépésben a http://www.minimax.hu/lego.epitoverseny/ című honlapon kell nevezni augusztus 4-ig. Majd egy elképzelt űrjárgányt kell építeni, a játékról és alkotójáról készült fotót pedig fel kell tölteni a honlapra.
Fontos, hogy a képen jól látható legyen a gyermek és űrjárgánya is, tartsa például az alkotását a kezében - javasolják a szervezők. A nevezés feltétele, hogy a pályázó 18 évnél fiatalabb legyen és alkotása Lego-kockából készüljön.

Az előválogatást végzi és a nyertest kihirdető zsűri tagja lesz a Lego Hungária Kft. képviseletében Gubás Tímea, továbbá az értékelésben részt vesznek a Magyar Lego Klub tagjai is.
A tizenöt legjobbnak ítélt űrjárgány közül szeptember 2-án sorsolják ki a győztest, aki három kísérőjével - lehet családtag, vagy barát - együtt hívatalos a dániai Billundba megrendezendő születésnapi partira.

"A világ számos országában egyszerre rendezzük meg a versenyt, és minden ország legjobb építője utat nyer Dániába, ahol sok érdekes program várja a nyerteseket és kísérőiket - mondta el Gubás Tímea, a Lego Hungária Kft. magyar-, horvát- és szlovén piacért felelős marketingvezetője.
A dán Ole Kirk Christiansen - foglalkozását tekintve ácsmester - 1932-ben alapította meg fajátékokat gyártó cégét, amely 1934-ben kapta a Lego nevet, a "Leg godt" dán szókapcsolatból, amely annyit jelent: jót játszani. Az évtizedek során a játék sok divatot, változást ért meg, azonban mai változata is illeszkedik az 1958-as darabhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását