2024. május 5. - Györgyi

Egyre népszerűbb a barna

Egyre népszerűbb a barna kenyér: míg a rendszerváltás előtt heti hat alkalommal fehér kenyér került a magyar családok asztalára, 2007-ben már hetente kétszer a sokkal egészségesebb barnát választják az emberek.
2007. október 12. péntek 19:25 - Hírextra
Főleg a fővárosban élő, magasabb jövedelmű, illetve iskolai végzettségű nők kedvelik ezt a pékárut, akik saját bevallásuk szerint igyekeznek egészségesen táplálkozni. Biokenyeret minden harmadik biotermék-vásárló fogyaszt - derül ki a GfK Hungária piackutató felméréséből.

Az emberek többsége (70 százalék) a kisebb önkiszolgáló boltokban veszi meg a kenyeret, mivel mindennap beszerzendő árucikkről van szó, ezek a kisboltok pedig közel esnek a lakóhelyükhöz. 2004-ben még csak 48 százalék vásárolt itt friss pékárut, vagyis az elmúlt években jócskán megnőtt a kisboltok népszerűsége - olvasható a GfK felmérésében.

Hipermarketekben az évezred első felében még csak a háztartások 15 százaléka vásárolt kenyeret, a legutóbbi mérések alkalmával viszont már 37 százalék jelölte meg ezt beszerzési forrásként. Újra egyre népszerűbbé válnak a szakboltok, illetve a pékségek: 2004-ben még csak tízből egy ember vásárolta itt a mindennapi kenyeret, a legutóbbi felmérések szerint azóta 14 százalékra nőtt ez az arány.

A vásárlásnál a jó minőség a legfontosabb szempont, a megkérdezettek többsége tartósítószer-, illetve mesterséges színezőanyag-mentes, ízesítő anyagok nélküli kenyeret keres a polcokon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását