2024. április 19. - Emma

Dohányozni tilos! - legalábbis gyerekeknek

Mindent el kell követni azért, hogy a gyerekek ne dohányozzanak - vallja a világ egyik legnagyobb dohányipari cége. Ennek érdekében tájékoztató brosúrákat bocsátottak ki a szülők számára. Ez segítséget nyújt a szülőknek bizonyos dohányzásra utaló jelek fe
2007. november 28. szerda 06:36 - Hírextra
A gyerekek még nem képesek mérlegelni a dohányzás veszélyeit, ezért fontos figyelmeztetni ezekre a szülőket. Ennek érdekében született meg a füzet, amely 112 ezer példányban jelent meg, az egyik legnagyobb női magazin mellékleteként - mondta a Philip Morris illetékese az MTI munkatársának azon kérdésére, miért érdeke a fiatalkori dohányzás problémájának felismerése és leküzdése egy dohányipari multinacionális cégnek.

A vállalat az iparág többi szereplőjével együtt évekig működtette a "Felelősségteljes kereskedő" programot, amely mintegy 25 ezer kiskereskedő számára hívta fel a figyelmet, hogy tagadják meg a 18 éven aluliak dohányáruval történő kiszolgálását.

Az Egészségügyi Világszervezet megbízásából készült felmérésből kiderül, hogy a 13-15 éves korosztály 70 százaléka már kipróbálta a cigarettát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását