2024. március 29. - Auguszta

Veterán autók versenye a Pilisben

A Vasúttörténeti Parkból rajtol a XXII. Oldie Kupa keretében a veterán autók versenye a VII. Pilis Rallye szombaton. Az 50 résztvevő között van aki 60-as évekbeli mentőautóval vág neki a kétnapos tájékozódási versenynek. Ezentúl rajtol még 1937-es Fiat 11
2008. június 27. péntek 16:30 - Hírextra

Az esemény egyik érdekessége, hogy a résztvevők a Vasúttörténeti Parkban szombat délelőtt hajtányozással mérik össze ügyességüket, amelynek időeredménye beleszámít a versenybe. Mivel a rallye-n részt vesz Fekete László, biztosan sokan versengenek, hogy egy csapatba kerüljenek az erős emberrel - mondta a távirati irodának Tabányi Sándor főszervező.

A viadalon részt vesz még Harsányi Levente műsorvezető és Nacsa Olivér humorista is.
A veterán autókat az érdeklődők reggel fél nyolctól megtekinthetik a Vasúttörténeti Parkban, a rajt fél tízkor lesz.

A pilóták Budapest – Szentendre – Dobogókő – Piliscsaba – Tök – Csolnok – Kesztölc – Esztergom útvonalon haladnak végig, közben ügyességi feladatokat hajtanak végre és teszteket töltenek ki. Vasárnap Párkányban felvonulnak a Duna-parton, majd tíz órától szlalomversenyen vesznek részt. Az első három helyezett serleget kap.

Ez egy játékos sport, amely főként a szellemi munkát végzőknek nyújt kellemes kikapcsolódást. A résztvevők között nem csak férfiak találhatók, a nők között is egyre népszerűbb a veterán autók versenye - tette hozzá Tabányi Sándor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását