2024. április 20. - Tivadar

Nem tudtak megegyzni a kormánnyal

Nem született konszenzus az önkormányzati rendszer reformjával kapcsolatos egyes kérdésekben a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fórumának (KÖEF) keddi ülésén.
2008. június 24. kedd 16:19 - Hírextra
A felek nem tudtak megegyezni a kötelező önkormányzati társulások, a kötelező körjegyzőségek kialakítása, a jegyzői jogállás felülvizsgálása és a normatív finanszírozás vonatkozásában - közölte Gyenesei István, a KÖEF elnöke és Gémesi György, a fórum társelnöke.

Az önkormányzati rendszer reformjával kapcsolatos napirendi témákban, a javaslatokat illetően nem sikerült konszenzusra jutnia a két oldalnak egymással - mondta Gyenesei István önkormányzati miniszter a fórum ülését követő budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette ugyanakkor, hogy számos olyan elemet találtak, amelyek további kidolgozásának eredményeként közös megoldásokra nyílhat lehetőség az adott témákban.
 
Gémesi György hangsúlyozta: "nincs az önkormányzatok részéről kompromisszumkészség" a kötelező kérdésekben és a jegyzői hatáskör olyan irányú kiszélesítésében, amely azt közelebb hozza az állami szervezethez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását