2024. április 20. - Tivadar

Gémesi lobbyzik az önkormányzatoknak

Egyetértési jogot szeretne kiharcolni Gémesi György az önkormányzati érdekszövetségek, egyszeri konszolidációt pedig az önkormányzatok számára - a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke a szövetség Tolna megyei tagozatának keddi alakuló ülését kö
2008. április 15. kedd 15:10 - Hírextra

"A Magyar Önkormányzatok Szövetsége azt szeretné, ha az érdekszövetségek hatékonyabban tudnák képviselni az önkormányzatok érdekeit, szeretnénk egyetértési jogot elérni, például a polgármesterek, képviselők jogállásáról szóló törvény megalkotásában" - közölte a MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere.

Hozzátette: ezt májusban a kormány és az önkormányzati érdekszövetségek érdekegyeztető fóruma elé terjesztik.

Az eddig elért eredményekről és a szövetség terveiről szólva Gémesi György azt is megemlítette, hogy szeretnék elérni az önkormányzatok egyszeri, 100-150 milliárd forintos konszolidációját. Mint mondta, a miniszterelnök korábban 300 milliárd forintos adócsökkentés lehetőségéről beszélt, ha ez lehetséges, akkor a "mindennapi létfenntartásukkal küszködő" 3.200 település önkormányzata is megérdemelne ennyit.

Gémesi György bántónak nevezte és visszautasította Békesi Lászlónak a közszolgálati televízióban hétfőn este elhangzott mondatát, amelyben a kormánynak a jelenlegi helyzetben kialakult status quo megőrzésére vonatkozó gyakorlatáról beszélt, s amelyben az önkormányzati rendszert úgy emlegette, mint ahol "folyik ki a pénz szinte számolatlanul".

"Tisztelettel kérem Békesi László urat, ezt vonja vissza" - mondta Gémesi László, hozzátéve: érdemes lenne körülnézni, hová jutott az önkormányzati rendszer Békési László pénzügyminisztersége után.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását