2024. március 29. - Auguszta

Gyanús a polgármester szivartárcája

A Scotland Yard vizsgálatot indított annak felderítésére, hogy vajon háborús fosztogatás révén jutott-e a londoni polgármester Bagdadból származó szivartárcájához.
2008. június 24. kedd 17:14 - Hírextra
Boris Johnson, aki 2003-ban újságíróként tartózkodott Irakban, maga hozta el a vörös bőrből készült szivartárcát Tárik Aziznak, a Szaddám Huszein-rezsim egykori miniszterelnök-helyettesének, külügyminiszterének lebombázott bagdadi villájából.

A polgármester szerint abban a helyzetben igen zavaros körülmények uralkodtak, és nem gondolja, hogy amit tett, lopásnak minősülne. Aziz ügyvédei később állítólag levélben arra kérték Johnsont, hogy tekintse ajándéknak a szivartárcát. A polgármester komikusnak nevezte az ügyben indított rendőrségi vizsgálatot, amellyel a hatóságok csak az idejüket pazarolják.

A londoni rendőrség közölte: kötelessége kivizsgálni, hogy az iraki kulturális örökség részét képezi-e a szivartárca. A 2003-ban életbe lépett ENSZ-szankciók értelmében Nagy-Britanniában minden Irakból származó kulturkincset át kell adni a rendőrségnek.

Munkáspárti képviselők máris támadják a konzervatív Johnsont az ügy miatt, amely szerintük igen rossz fényt vet a májusban hivatalba lépett polgármesterre, aki ráadásul a bűnözéssel szembeni kemény fellépésre tett ígéretet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását