2024. április 19. - Emma

Nyilvánosak a helikopterbaleset részletei

Mintegy 15-20 méter magasról zuhant a fákra az a helikopter, amely vasárnap délután balesetet szenvedett a Somogy megyei Nagybajom külterületén - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője az MTI-nek.
2008. június 23. hétfő 07:55 - Hírextra
A független, szakmai vizsgálat első helyszíni megállapításai szerint a gép a felszállási helytől 200 méterre egy erdős terület fölött esett le. A gép fedélzetén lévő öt személy megsérült, valamennyiüket kórházba szállították - tette hozzá Bajkó Erika.

A helikoptert üzemeltető kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett.

A helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő Alexander kft-é, amely úgynevezett "szárazbérbe" adta a gépet, azaz csupán a helikoptert bocsátotta a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére, sem pilótát, sem más egyebet nem biztosított hozzá - jegyezte meg Szalai Zoltán, aki a baleset okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy Nagybajom külterületén, a Mélyéger nevű erdőrészen csapódott földbe felszállás után nem sokkal a gép.

A balesethez 14 óra 05 perckor riasztották a tűzoltókat. A gépen négy férfi és egy nő volt, közülük négyen súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg. A sérülteket három helikopter és mentőautók szállították a kaposvári, a zalaegerszegi és a pécsi kórházba - mondta Gergely Mónika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását