2024. április 24. - György

Maradhat az adócsaló polgármester

Nem kell lemondania tisztségéről Kisléta polgármesterének, akit - több mint 18 millió forintos - adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélt el 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre a bíróság - közölte a Szabolc
2008. június 19. csütörtök 06:58 - Hírextra
A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati tisztségviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerint ugyanis a polgármesteri tisztség abban az esetben szűnik meg, amennyiben a polgármester tisztségével összefüggő bűncselekményt követ el - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A kommunikációs feladatokat is ellátó bíró hangsúlyozta: a tényállás szerint a jogerősen elítélt önkormányzati vezető nem a polgármesteri tisztségével összefüggően követte el a bűncselekményt.
A távirati iroda munkatársának kérdésére válaszolva megerősítette, hogy a kislétai polgármestert a magáncégénél elkövetett adócsalásért és magánokirat-hamisításért ítélte el a Nyíregyházi Városi Bíróság.

A bírósági elnökhelyettes-szóvivő írásos közleménye szerint Pénzes Sándort a bíróság öt rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben, több mint 18 millió forinttal csökkentő adócsalás büntettében és három rendbeli, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében találta bűnösnek a bíróság. Mindezért 1 év 8 hónap, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte.

Az elítélt a kft.-je adóját csökkentette valótlan tartalmú számlákkal, még 1999. harmadik negyedéve és 2001. negyedik negyedéve között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását