2024. március 29. - Auguszta

Hét új Magyar Örökség díjas

Hét személyiségnek, illetve intézménynek ítélték oda a Magyar Örökség-díjat. A díjat ezúttal a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar, Vajda Lajos festőművész, Bari Istvánné pedagógus, Frideczky János, Teres Ágoston lelkipásztor, csillagász, az ausztráliai Magya
2008. június 20. péntek 18:18 - Hírextra

Az összegzés szerint a 105 éves Tungsram Kodály Zoltán férfikar énekkari művészete, Bari Istvánné pedagógus nemzedékeket nevelő példaadó pályája, Frideczky János az általa újraindított Pozsonyi Casino értékőrzése, az ausztráliai Magyar Élet című hetilap és főszerkesztője, Csapó Endre fél évszázados magyarságszolgálata, Mészöly Dezső író irodalmi életműve elismeréseként részesül a díjban.

Posztumusz ítélték oda a Magyar Örökség-díjat Vajda Lajosnak (1908-1941) a modern magyar művészetet megújító festészete, és Teres Ágostonnak (1931-2007) tudományos munkássága és lelkipásztori szolgálata elismeréseként.

A díjakat szombaton adják át Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
A Magyar Örökség-díjjal korunk, valamint a II. világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt.

A testület évente több alkalommal, állampolgári javaslatok alapján, titkos szavazással hozza meg döntését. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását