2024. április 24. - György

Garas külföldi sikere

Garas Dezső a legjobb színész díját kapta a moszkvai Arany Vitéz Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2008. június 9. hétfő 17:30 - Hírextra
Garas Dezső a Noé bárkája című nagyjátékfilmben nyújtott alakításáért, Stock Ede megformálásáért nyerte el a múlt héten befejeződött moszkvai seregszemle legjobb színésznek járó elismerését - közölte Papp Csaba Zoltán.

A Magyar Filmunió munkatársa felidézte, hogy a Sándor Pál rendezte Noé bárkájában a Kossuth-díjas színművész partnere többek között Kállai Ferenc és Törőcsik Mari volt.

A film helyszíne egy terézvárosi gangos bérház. Itt él Stock Ede, a nyugdíjas moziigazgató (Garas Dezső), aki egyedül neveli unokáját, valamint barátja, Tálas Aurél, a nyolcvanegy éves agglegény (Kállai Ferenc), aki állandóan a tévét nézi, és a rendszerváltás óta ki sem mozdult a házból. A történet szerint a lakók felkészítik a nyugdíjas moziigazgatót egy televíziós vetélkedőre, amelynek köszönhetően megszűnik közöttük a gyűlölet, és újra közösséggé áll össze a ház. Stock nyer ötmillió forintot és teljesül sok évtizedes vágya: egy Harley Davidsonon elmotorozik a végtelenbe Tálas Auréllal.

Papp Csaba Zoltán megemlítette azt is, hogy a 30 ország részvételével megrendezett Arany Vitéz filmfesztivál fődíját Nyikita Mihalkov Tizenkettő című rendezése kapta.

Az "erkölcsi, keresztény értékek és az emberi lélek győzelme" jegyében megrendezett, az orosz ortodox egyház pátriárkája által oltalmazott "Arany Vitéz" filmfesztivált évről-évre változó helyszínen tartják Oroszországban. A mustra fődíja az Arany Vitéz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását