2024. április 25. - Márk

Komárom visszaveszi intézményeit a megyétől

A komáromi képviselő-testület rendkívüli ülésén úgy határozott, valamennyi városi székhelyű, megyei fenntartású intézményét visszaveszi Komárom-Esztergom megyétől, hogy a tervezett megyei megszorítások miatt ne csorbuljon a komáromi iskolák önállósága - t
2008. április 29. kedd 13:14 - Hírextra

"Az intézkedés négy középiskolát és egy sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó általános iskolát érint, a város költségvetéséből 130-150 millió többletforrást kell biztosítani működtetésükhöz" - mondta el Zatykó János (MSZP), és hozzátette: a javaslatot Molnár Attila, a Fidesz frakcióvezetője terjesztette elő. A pontosan egyenlő arányban MSZP-s, illetve Fideszes képviselőkből álló testület egyhangú igennel hozta meg döntését.

A polgármester rámutatott, hogy a megye anyagi nehézségeire hivatkozva egyházi kezelésbe adott volna egy iskolát, a többit pedig összevonásokkal, leépítésekkel akarta karcsúsítani. A döntés az intézményvezetőkkel és a megyei közgyűlés elnökével folytatott tárgyalások után született. 150 tanár munkahelyét és 1500 diák oktatását érinti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását